golf cart

Handicart 2017

 

Golfbaan Kavel II Beemster heeft de beschikking over twee handicarts (eigendom van Stichting Handicart).

Onderstaande prijzen gelden voor zowel 9 – als 18 holes en zijn het zelfde voor zowel leden als niet-leden met een handicart-pas.

 

De tarieven zijn als volgt:

1 Persoon met handicart-pas: € 4,- 

2 Personen met handicart-pas samen in één buggy: 8,-

1 Persoon met pas en een passagier zonder pas samen in één buggy: € 12,- 

Gebruikstarief zonder pas (alleen mogelijk indien niet gereserveerd door pas-houders): € 25,- voor een ronde en € 50,- voor een dagevenement. Pashouders hebben altijd voorrang boven niet-pashouders

 

De buggy van de Golfbaan Kavel II Beemster mag tegen hetzelfde tarief ingezet worden als de handicart. In voorkomende gevallen hebben we dus de beschikking over 3 handicarts.

 

Lopend kun je een ronde van 9 holes lopen in 1 uur en 40 minuten en 18 holes in 3 uur en 20 minuten. Dat moet ook mogelijk zijn met een handicart. Om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen gebruik te maken van de handicarts, is er voor 9 holes een omloopsnelheid van 2 uur en voor 18 holes een omloopsnelheid van 4 uur. Dit is inclusief in- en uitladen. Bij het reserveren van de buggy’s wordt hiervan uitgegaan.

Het kan zijn, dat leden tijdelijk niet lopend een golfronde kunnen spelen ten gevolge van een langdurige blessure of revalidatie. In dat geval kan betrokkene een tijdelijke pas aanvragen bij de consul Jaap Muts. Dit is een pas met een einddatum. Het tarief voor het gebruik van deze pas is hoger, omdat er niet betaald wordt voor de pas en er ook niet gedoneerd wordt aan de Stichting Handicart. De tijdelijke pashouder betaalt € 10,00 per ronde van 9 – of 18 holes.

 

Reserveren

Het reserveren van een handicart kan op verschillende manieren. Hieronder vind je stapsgewijs de mogelijkheden.

 

 

1. Je wilt een ronde lopen/rijden en je belt naar de golfbaan tel. 0299- 416665. Reserveren kan maximaal een week van tevoren. Je kunt nog niet via Online Golf Systems reserveren. Er wordt echter aan gewerkt om dit mogelijk te maken. Je moet bij het reserveren duidelijk aangeven of je reserveert voor 9 – of 18 holes.

 

2. Je doet mee aan een wedstrijd en ook dan dien je zelf de handicart te reserveren bij de golfbaan tel. 0299-416665. Wel dien je bij het inschrijven van de wedstrijd in OGS aan te geven dat je gebruik maakt van de handicart. De wedstrijdleiding kan hier dan rekening mee houden bij de indeling van de flights.

 

3. Voor de inloopwedstrijden kun je niet in OGS aangeven dat je gebruik maakt van de handicart. Als je meedoet dan moet je ook zelf reserveren door 0299-416665 te bellen. De wedstrijdcommissie informeert bij de medewerkers of er handicarts gereserveerd zijn. De gebruikers van de handicarts starten altijd in de eerste flights van de wedstrijd.

 

4. Het reserveren van een handicart is en blijft de verantwoordelijkheid van de gebruiker. Voordat je de ronde begint moet je de sleutel van de handicart ophalen bij de medewerkers van het restaurant. Je moet dan de pas als borg inleveren bij de medewerker, je betaalt je bijdrage en vervolgens ontvang je de sleutel van de handicart. Na afloop controleer je of de buggy is opgeruimd, je levert de sleutel in en de medewerker geeft de pas terug.

 

Let wel: de handicart moet weer klaar staan voor de volgende gebruiker.

Als je de buggy in gebruik gaat nemen staat hij onder stroom. Vergeet niet om de stekker uit de buggy te halen voordat je wegrijdt. Ben je klaar met de ronde, dan steek je de stekker weer in het stopcontact. Dan heeft de volgende gebruiker weer een volle accu. Tijdens het gebruik kunnen onverwachte situaties schade veroorzaken aan de buggy. Dat kan gebeuren, maar de schade verzwijgen dupeert gebruikers na jou. Meld de schade even, vul een schadeformulier in en alles wordt geregeld. De schadeformulieren liggen achter de bar in het restaurant.

Buggy’s rijden in kwetsbaar gebied en daar moeten we zorgvuldig mee omgaan. Teeboxen, greens, voor-greens, gebied tussen bunkers en greens, ground under repair en de rough zijn verboden gebied. Rijden doen we zoveel mogelijk aan de zijkanten van de fairways.

 

De golfclub Kavel II Beemster heeft de beschikking over twee handicarts en de buggy van de Golfbaan Kavel II Beemster.

Heb je een pas en/of ben je donateur: maak je bijdrage dan snel over en je werkt mee aan het in stand houden van deze noodzakelijke voorziening.

Heb je een bedrijf en wil je reclame maken: op de handicarts mag reclame gemaakt worden. Over het tarief worden we het zeker eens.

Jaarlijks wordt er een handicart-toernooi georganiseerd waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de handicarts van Kavel II.

 

Heb je vragen of goede tips: neem dan contact op met de Handicart consul Jaap Muts. Hij is bereikbaar via het secretariaat (e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).