Ook de NGF heeft zich gecommitteerd aan de “Gedragsregels ter preventie van seksuele intimidatie in de sport”. Iedere vereniging dus ook de Golfclub Kavel II Beemster is verantwoordelijk voor het creëren van een veilig sport klimaat, waarbij grensoverschrijdend gedrag wordt tegen gegaan. Grensoverschrijdend gedrag is meer dan alleen seksuele intimidatie, dat gaat ook over pesten, discrimineren, dopinggebruik en zelfs geweld. Het bestuur van Golfclub Kavel II Beemster stelt daarom een Vertrouwenscontactpersoon aan die je in vertrouwen kunt spreken als je te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag. Binnen onze club heeft het bestuur Emmy Smidts bereid gevonden de functie van Vertrouwenscontactpersoon op zich te nemen. Zij is bereikbaar via het secretariaat (e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

 

Grensoverschrijdend gedrag komt overal voor: op het werk, in de disco, op school…en helaas ook in de sport. Als je ermee te maken krijgt, is het belangrijk te weten waar je terecht kunt voor hulp, ondersteuning en advies. Of gewoon een luisterend oor.  Iedereen die sport, moet dit kunnen doen in een veilige omgeving. Wanneer je te maken krijgt met seksuele intimidatie is dat een teken dat die omgeving niet meer veilig is. Het kan veel emoties en vragen oproepen, ook als je er niet zelf het slachtoffer van bent, maar het ziet gebeuren. Blijf er niet mee rondlopen! Signaleer het en praat erover met iemand in wie je vertrouwen hebt.

 

De rol van vertrouwenscontactpersoon (VCP) is in het leven geroepen om binnen de club een eerste aanspreekpunt te hebben. De VCP is op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. Daarnaast adviseert en stimuleert zij de vereniging  om preventieve maatregelen te nemen. VCP’ers hebben een dubbele taak: de weg wijzen wanneer er vragen zijn en meedenken over preventie. Zij fungeren als eerste opvang voor leden met een klacht.

 

Download hier de Gedragsregels Begeleiders >>>