Symposium golfregels 2019

Symposium deelnHet zal u vast niet zijn ontgaan maar vanaf 1 januari 2019 gaan de nieuwe golfregels wereldwijd in.

Voor nadere uitleg en om wat dieper op de wijzigingen in te gaan organiseerde de NGF diverse dagen waarop een regelsymposium werd gehouden op het hoofdkantoor van de NGF.


Voor de Golfclub Kavel II Beemster hebben wij: de regelcommissie (René Witteveen en Els Stiphout), de handicapcommissie (Peter Stiphout en Jeannette van Dijk) samen met jeugdcoach Marianne Ceulen een symposium op zondag 18 november bijgewoond.


Na de ontvangst werden alle deelnemers (± 120) in 10 groepen verdeeld waarna voor de deelnemers de wijzigingen in de praktijksituatie per onderwerp inzichtelijk werden gemaakt. In 5 verschillende locaties in het gebouw waren de volgende onderwerpen uitgezet: afslagplaats, abnormale baanomstandigheden, bunker, green en hindernis en werden de deelnemers gevraagd om actief mee te doen en antwoord te geven op vragen over verschillende spelsituaties na 1 januari 2019. Dit alles om de golfers op de clubs zo goed mogelijk te informeren.

We hebben het nieuwe regelboekje (in het Engels) meegekregen. De NGF is nog bezig met het vertalen waarna het boekje ook in het Nederlands beschikbaar komt. Op onze website besteden we aandacht aan alle wijzigingen. Deze regel wijzigingen kunt u vinden onder NGF golfregels dus kijk regelmatig op de website!


De NGF heeft de 25 belangrijkste gewijzigde regels in de vorm van filmpjes beschikbaar. Om de filmpjes te bekijken klik hier.