Afsluiting NGF Competitie jaargang 2019

ngf afsl.hoofdfoto

Op zaterdag 25 mei is op Kavel II, door de NGF coördinatoren een sluitingsfeestje georganiseerd voor de competitiespelers van Golfclub Kavel II. Uiteraard waren hierbij ook de partners uitgenodigd.

Namens het team NGF: Wim Maas, Rene Witteveen en Marian Kout, nam Wim Maas het woord en heette alle genodigden hartelijk welkom. Als speciale gast waren Sharon en Jeffrey uitgenodigd.

Na deze korte introductie, keek hij terug op de competitie van de NGF van de afgelopen periode 2019.
De voorbereidingen voor deze competitie waren al begonnen in oktober 2018. Op het moment dat de inschrijflijsten voor de teams online werden gezet, hadden de teams zich al ingeschreven. Ook dit jaar was er veel animo om deel te nemen aan deze NGF competitie. In totaal zijn er 8 teams ingeschreven. Voor een kleine vereniging is dat een hele prestatie.

Dan de resultaten van dit speeljaar.
Allereerst het Heren team 1 – 18 holes. Uniek, dit team heeft in de afgelopen 5 jaar geen wedstrijd verloren en zijn voor de derde keer op rij kampioen geworden in hun poule . De spelers Richard Schoof, John Flanagan, Rene Witteveen, Cees Hoek, Aart Koning en Wim Maas hebben voor de derde keer op rij een promotiewedstrijd gespeelt, jammer maar verloren.

Vervolgens werden alle resultaten van de overige teams wereldkundig gemaakt, dit met wisselende resultaten. Als extra noot werd de positie van het Dames 2 – 18 holes aangehaald. Bij de inschrijving van de teams bleek dat er een vierde team ingeschreven was, maar dit team bestond niet. Hierdoor is er door deze teams een afwijkende spelvorm gespeeld, de naam Round Robin. Resultaat een ingewikkelde en chaotische telling, zowel in de baan als achteraf. Je loopt met ze drieen / zessen in de baan en speelt 2 wedstrijden in 1 ronde. Uitleg overbodig, dan word het nachtwerk.

Hierna werden de teams door de NGF coördinatoren en Sharon in het zonnetje gezet. Cadeaubonnen en echte, jawel golf medailles werden uitgereikt.
Na deze huldiging nam er uit elk team een spreker het woord, die op eigen wijze serieus of onderkoeld de afgelopen wedstrijden doornamen. Het is/was daarna niet meer stil binnen de teams. Elke speler of speelster werd bij deze beschouwing niet gespaard. Deze verhalen gaven nogmaals aan hoe en op welke wijze de NGF competitie leeft bij de leden van de club.

Tot slot nam Wim Maas nog het woord. Hij gaf aan dat hij, Rene en Marian stoppen als NGF team. Wim noemde het een mooie tijd maar dat het moment van stoppen daar is. Symbolisch gaf hij het stokje door aan bestuurslid Dick Bakker.
Dan was het tijd voor de barbecue, en bleef het nog lang luidruchtig.

 

ngf coll.1

 

ngf coll.2