Dinsdag winnaarsOp 26 maart werd de wintercompetitie van de clubdag afgesloten met het spelen van de Combi Cup.

De winnaars van het seizoen 2018/2019 zijn:

1e Margriet van der Bijl
2e Arie Frikkee
3e Andries Goedhart
De Birdie prijs was voor Ron Hölzel!

 

Onderstaand het verslag van de Combi Cup van één van de deelnemers en opsteller van de score-overzichten Jaap Muts.

 

De 36 geselecteerde spelers waren vroeg (08.30 uur) aanwezig in het clubhuis voor de koffie en de apfelstrudel en de commissie was er nog eerder!
Nadat de spelvormen bekend werden gemaakt kon op de TV de flight indeling bewonderd worden. De 1e spelvorm was deze keer matchplay. De winnaar kreeg 10 punten voor zijn of haar team, de verliezer 8 en bij gelijk eindigen ieder team 9 punten, en daarin waren de in het rood gestoken spelers ruim de beste met een verschil van 16 punten.
De kom tomatensoep en het broodje kroket smaakten daarna prima en al snel werd er weer met de volgende spelvorm gestart dit maal individueel stableford.
Hier kwamen de in het blauw gestoken spelers goed terug en met een heel goede score van al hun spelers werd de leiding in het tussenklassement overgenomen, de stand werd toen 231 punten voor het rode team en 242 voor het blauwe team, kortom alles is nog mogelijk.
In de pauze werden er allerlei drankjes genuttigd en was de gezelligheid van een hoog niveau. Er werden ook weer sterke (golf) verhalen over de mooie slagen en birdies en nearies met elkaar gedeeld.
De laatste ronde werd een strokeplay wedstrijd en daarin werd de Playing hcp + de baan rating 32 bij elkaar geteld, en dat werd dus de som waarmee gerekend werd, het kon met deze berekening dus zo zijn dat als je boven je HCP speelde er een -cijfer op de pc ingevuld werd.
Ankie, Rinie, Pieter Engels en Ad waren de enigen die in de buurt van een plusje op de kaart kwamen en speelden precies hun berekende HCP!!
En onderweg kwamen we er in mijn flight achter dat het ei dat in de rechtse bunker op hole 5 lag zeer waarschijnlijk niet van een meerkoet kon zijn.
Na de binnenkomst van alle spelers, alle scores ingevoerd en wat bleek ..... het blauwe team had ruim overall gewonnen waardoor de eindstand enigszins geflatteerd 268 voor Amerika en 304 voor Europa was geworden.
Na wat versnaperingen werd er heerlijk gedineerd.
Een prima golfdag soms frisjes, maar droog is altijd goed! Tot volgend jaar met deze Combi Cup.
Jaap Muts

Combicup matchplay 2

combicup stableford 2

Combicup strokeplay 2

Combicup totaal 2