Beste leden van Golfclub Kavel 2 II Beemster,
Als voorzitter van Golfclub Kavel II Beemster wil ik u graag informeren over de genomen maatregelen op Golfcomplex Kavel II Beemster. 

Coronavirus
Dat het Coronavirus ons dagelijks leven beïnvloedt is inmiddels wel duidelijk geworden. Met grote tegenzin hebben we alle faciliteiten op onze golfbaan moeten sluiten. Ik zeg met grote tegenzin en dat is waar; het was echter ook meteen duidelijk dat we geen keuze hadden en we met elkaar onze maatschappelijke verantwoording moesten nemen. 

Sluiting van het golfcomplex
Voor de mensen die vinden en denken dat de golfbaan gewoon open had moeten blijven wil ik graag zeggen dat ook dit helaas geen optie was. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik, zeker in deze maanden, niet van de golfbaan af te slaan ben. Elke dag mis ik het golfen en natuurlijk de gezelligheid die dit met zich meebrengt. 

De golfbaan open houden zou ten eerste echt onverantwoord zijn geweest. Mensen hebben nu weinig andere activiteiten. Hierdoor zou de golfbaan een grote aantrekkingskracht hebben waardoor het erg druk zou worden. Mensen komen dan toch samen op de parkeerplaats, de toiletten moeten open blijven, mensen staan samen in het schoonmaakhok enz., enz. Behalve dat het onverantwoord is, mag het ook echt niet. Ten tweede is de golfbaan aangemerkt als sportveld en sportvelden mogen niet betreden worden. Dit is inmiddels wel duidelijk geworden nadat de exploitant zelfs een ontheffing heeft moeten aanvragen omdat hij anders geen onderhoud meer mag doen aan de golfbaan.

Werkzaamheden op het golfcomplex
Doordat de exploitant de ontheffing inmiddels heeft gekregen, wordt er weer volop gewerkt om de golfbaan, het clubhuis en oefenterrein in topconditie te brengen. We kunnen nog niet met zekerheid zeggen wanneer we weer met elkaar mogen gaan genieten van de golfbaan, maar ik verzeker u dat de golfbaan mooier zal zijn dan ooit tevoren. 

Deze week werd bekend gemaakt dat festiviteiten tot 1 juni geen doorgang mogen vinden. Deze maatregel heeft vooralsnog geen invloed op de opening van de golfbaan. Tot nu toe staat de opening dus nog gewoon gepland na 6 april. Mocht de regering met aanvullende maatregelen komen dan kan dit uiteraard veranderen. Met de kennis die we vandaag hebben hopen we dus echt dat in ieder geval de golfbaan na 6 april weer open mag. 

Financieel
Wat de financiële gevolgen precies zullen zijn voor alle partners die betrokken zijn bij het golfcomplex van Kavel II is nog niet goed inzichtelijk. Wel is duidelijk dat we elkaar nu meer dan ooit nodig hebben. De kosten van alle partijen lopen voor een groot deel gewoon door terwijl daar geen inkomsten meer tegenover staan. De exploitant heeft geen inkomen meer uit: het hotel, clinics, greenfee’s en uitjes zoals voetgolf enzovoorts.

Onze meiden van het restaurant, Karin en Martine, hebben veel moeten investeren voor hun start in ons restaurant. Net nu ze echt op een geweldige manier bezig waren hebben ze al hun activiteiten moeten stoppen en staan hun inkomsten volledig stil.

Voor Jeffrey en Sharon van onze golfschool en shop is duidelijk dat de inkomsten ook stil liggen. Geen golflessen en en geen vijf jarig jubileum van de modeshow.

Deze crisis kunnen we alleen gezamenlijk te boven komen. We zullen als partners moeten samenwerken om de geleden schade het hoofd te bieden. Ik weet niet of ik het aan jullie mag vragen maar ik hoop echt dat de betrokken partijen straks kunnen rekenen op de steun van al onze leden en hun gasten. We zullen na deze crisis een aantal festiviteiten gaan bedenken waarmee we de partners zoveel mogelijk kunnen steunen. 

Persoonlijke noot
Ik mag zeggen dat wij een zeer hechte vereniging hebben. Ik vind het dan ook verschrikkelijk dat ik nu niet weet hoe het met iedereen persoonlijk gaat. Het kan haast niet anders dan dat een aantal van jullie op de één of andere manier is getroffen door het virus. Het kan zijn dat sommigen van jullie zelf ziek zijn of dat mensen die jullie lief hebben ziek zijn. Ik moet u vertellen dat ik mij bijvoorbeeld ernstig zorgen maak over iemand in mijn familie die momenteel vecht tegen het virus.

Het mag duidelijk zijn dat ik hoop dat het met jullie allemaal goed gaat en dat ik jullie graag weer zie zodra de omstandigheden dit toelaten. 

Zoals gezegd, mogen we met de kennis die we nu hebben de golfbaan na 6 april weer openen. Als dit gaat gebeuren en als daar dan beperkingen aan vast zitten zullen we iedereen hiervan op de hoogte brengen. 

Tot slot wil ik aan jullie allemaal vragen om het gevaar van het virus serieus te nemen. Ik maak nu van dichtbij mee wat een slopende ziekte het virus kan veroorzaken en dat dit niet alleen voor ouderen of zwakkeren geldt. Wees allen voorzichtig en pas goed op elkaar.

Hopelijk tot snel.

Met vriendelijke groet,
Arnold van der Ven
Golfclub Kavel II Beemster